Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA DOKTORANTAI: NERINGA VALUNTONYTĖ (FORTEPIJONAS) 

2022 m. sausio 27 d., ketvirtadienį, 18 val. 

LMTA Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 42, Vilnius)

LMTA DOKTORANTAI: NERINGA VALUNTONYTĖ (FORTEPIJONAS) 

PROGRAMA  

Carl Vine (1954) 
Anne Landa preliudai 

César Franck (1822–1890) 
Preliudas, choralas ir fuga, FWV 21 

* Renginys nemokamas. Vyresni nei 6 metų asmenys privalo dėvėti respiratorius (ne žemesnio kaip FFP2 lygio), kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną. Į renginius įleidžiami tik Galimybių pasą turintys žiūrovai.  


Pasak muzikos kritikų, „nepretenzingomis“, „jaunatviškomis“ ir „labai nuoširdžiomis“ interpretacijomis pasižyminti pianistė Neringa Valuntonytė aktyviai plečia savo klausytojų ratą Europoje. Nuolatos siekianti atlikimo individualumo ir įvairovės, Neringa rengia konceptualius koncertus, didelį dėmesį skirdama mažiau žinomam modernios muzikos repertuarui bei jį derindama kartu su tradiciniais ir labiau publikai pažįstamais kūriniais.

Pianistė pasirodė įvairiose Vokietijos, Danijos, Suomijos, Lenkijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos, Austrijos bei Lietuvos salėse su solinės ir kamerinės muzikos programomis. Neringa surengė svarbius pasirodymus tokiuose festivaliuose bei projektuose, kaip „Jiang Artis Festival“, „Bechstein Young Professionals“, II Vilniaus fortepijono muzikos festivalis, Tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, „International Gradus Piano Festival“, „Crossing Keyboards“ ir daugelyje kitų.  

2019 m. Neringa pelnė III vietą VIII tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurse, kuriame atliko M. Ravelio Koncertą fortepijonui G-dur su dirigento M. Pitrėno vadovaujamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. 

2020 m. pianistė baigė magistrantūros studijas Hanoverio muzikos, teatro ir medijos aukštojoje mokykloje prof. E. Kupiec klasėje bei pradėjo meno doktorantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kuriose vykdo meninį tyrimą „Akademinės muzikos atlikėjo persona: nuo scenos iki asmeninio prekės ženklo“. 

Daugiau informacijos: www.valuntonyte.com