Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Klaipėdoje vyko prof. Pavelo Bermano smuiko meistriškumo pamokos

Vasario 3–4 d. Klaipėdoje styginių instrumentų pedagogai, studentai, mokiniai turėjo unikalią galimybę susipažinti, išgirsti, patirti ir tobulėti tarptautiniuose meistriškumo kursuose. Juos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete vedė smuiko virtuozas, žinomas Europos ir pasaulio scenų atlikėjas, pedagogas, Šveicarijos Lugano konservatorijos (Conservatorio della Svizzera Italiana, Lugano) profesorius Pavelas Bermanas.

Šiuose mokymuose pedagogai įgijo naujų žinių apie koncertinio repertuaro rengimą su mokyklinio amžiaus mokiniais ir jaunimu. Seminaro metu vyko atviros pamokos su LMTA Klaipėdos fakulteto studentais bei mokiniais iš Klaipėdos miesto ir rajono švietimo įstaigų, kurių metu buvo analizuojamos ir aptariamos konkrečios ugdymo ir atlikimo situacijos, diskutuojama apie galimus problemų sprendimus bei pateikiami metodiniai ugdymo proceso patarimai.

Dalyviai turėjo išskirtinę galimybę išgirsti profesoriaus Bermano įžvalgas bei patirtis kūrinių interpretacijos ir atlikimo technikos klausimais. Jauniesiems atlikėjams – tai išskirtinė patirtis, neįkainojami patarimai, nauji atradimai ir unikalios pamokos.

Vizito organizatorė – LMTA Klaipėdos fakulteto lektorė Lina Marija Songailė. Dėkojame LMTA tarptautinių ryšių skyriaus specialistei Kristinai Valentonienei už pagalbą organizuojant vizitą sudėtingomis sąlygomis.

LMTA Klaipėdos fakulteto Muzikos katedra 
2022 02 07