Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Kviečiame skirti 1,2 % gyventojų pajamų mokesčio LMTA

Kviečiame skirti 1,2 % gyventojų pajamų mokesčio Lietuvos muzikos ir teatro akademijai. Lėšos pateks į paramos sąskaitą, iš kurios bus mokamos stipendijos Ukrainos studentams.

Iš šių lėšų bus skiriama vienkartinė stipendija negaunantiems Erasmus+ dotacijos ukrainiečiams už balandžio mėnesį bei stipendijos už vasaros mėnesius, mat liepą ir rugpjūtį valstybė socialinės paramos stipendijų ukrainiečiams nemokės.

Duomenys paramos skyrimui: 
Lietuvos muzikos ir teatro akademija 
Juridinio asmens kodas 111950624 
Gavėjo tipas – paramos gavėjas

Informaciją, kaip skirti 1,2 proc. paramą, galima rasti čia

Kovo mėnesį paskelbus kvietimą aukoti LMTA paramos fondui Ukrainos studentams, buvo surinkta virš 4000 Eur. Iš šių lėšų suformuotos vienkartinės stipendijos po 300 Eur 17 studentų iš Ukrainos. Pirmos šešios stipendijos jau paskirtos ir išmokėtos. Iš viso į LMTA priimti 39 studentai iš Ukrainos, 22 studentams buvo išrūpintos Erasmus+ mobilumo programos stipendijos.

Informacija atnaujinta 2022 04 20


Lietuvos muzikos ir teatro akademija įkūrė paramos fondą Ukrainos studentams – karo pabėgėliams. Surinktos lėšos bus skiriamos studentų stipendijoms.

Akademija sulaukia nuo karo bėgančių Ukrainos studentų ir dėstytojų užklausų dėl galimybių laikinai studijuoti ar dirbti LMTA. Visos paraiškos yra svarstomos: šiuo metu prašymus yra pateikę 7 studentai ir 2 dėstytojai iš Ukrainos. Ruošiamasi priimti visus besikreipiančius.

LMTA gali suteikti 15 vietų bendrabutyje Vilniuje, kur ketinama studentus apgyvendinti nemokamai, 3 svečių kambarius dėstytojams Vilniuje ir 1 Klaipėdoje. Deja, Lietuvos Respublikos institucijos vis dar nesureguliuoja teisinių ir finansinių instrumentų pabėgėlių paramai – stipendijoms skirti.

Šiandien LMTA vadovybė nutarė įkurti savo paramos fondą. Kviečiame aukoti lėšas, kurios bus skirtos studentų-karo pabėgėlių stipendijoms. Rekvizitai:   

Lietuvos muzikos ir teatro akademija 
Gedimino pr. 42, 01110 Vilnius, Lietuva
Įmonės kodas 111950624
Sąskaitos Nr. LT24 7300 0100 3532 9546 
Būtinas prierašas: parama Ukrainai

Paramos skyrimo priežiūrą vykdys specialiai sudarytas komitetas: LMTA studijų prorektorė prof. Rūta Rikterė, Muzikos inovacijų studijų centro vadovas doc. Mantautas Krukauskas, Kino ir televizijos katedros vedėjas doc. Vytautas Dambrauskas, Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Rima Rimšaitė. 

Dėl studijų Ukrainos studentams reikia kreiptis į LMTA Tarptautinių ryšių skyrių

LMTA informacija 
2022 03 17