Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Kvietimas teikti tezes meninių tyrimų festivaliui konferencijai „Doctors in Performance“

2018 m. rugsėjo 4–6 dienomis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vyks III muzikos atlikimo ir meninių tyrimų festivalis konferencija „Doctors in Performance“ (liet. „Muzikuojantys daktarai“).

Tai – akademinis renginys, kurio dėmesio centre yra muzikos atlikimas ir su juo susiję meniniai tyrimai. Pirmasis „Muzikuojančių daktarų“ festivalis konferencija buvo surengtas Helsinkio menų universiteto Sibeliaus akademijoje 2014 m. rugsėjo 4–5 d. Antrasis įvyko 2016 m. rugsėjo 8–9 d. Karališkojoje Airijos muzikos akademijoje Dubline. 2018-ųjų festivalį konferenciją „Muzikuojantys daktarai“ organizuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos meninių tyrimų ir atlikimo studijų platforma HARPS (harps.lmta.lt).

Kviestiniai renginio pranešėjai – viena ryškiausių muzikos atlikimo studijų figūrų, muzikologas ir pianistas prof. dr. JOHNAS RINKAS (Kembridžo universitetas) ir lietuvių kompozitorius, dirigentas, Lietuvos ansamblių tinklo įkūrėjas doc. VYKINTAS BALTAKAS (Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Mastrichto konservatorija). 

Meninius tyrimus doktorantūros ir podoktorantūros lygmenimis vykdantys muzikos atlikėjai šiame renginyje gali savo tyrimus pristatyti rečitaliais, paskaitomis-koncertais ir skaitydami pranešimus. Galimos pasirodymo formos: 40 min. rečitalis (+ 10 minutės diskusijai), 40 min. paskaita-koncertas (+ 10 minutės diskusijai) ir 20 min. konferencijos pranešimas (+ 10 minutės diskusijai). Konferencijos kalba – anglų. Tezių laukiame adresu: harps@lmta.lt iki 2018 m. balandžio 1 d.

Kvietimą teikti tezes pasirodymams-pranešimams, renginio programą ir kitą informaciją rasite HARPS platformos interneto puslapyje anglų k.: http://harps.lmta.lt/en/events/doctors-in-performance/. Dėl papildomos informacijos kreipkitės į dr. Liną Navickaitę-Martinelli adresu: harps@lmta.lt.