Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA pretenduoja tapti tarptautinio aljanso „Film EU“ nare

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje rugsėjo 23 d. viešėjo Europos kino ir medijų aukštųjų mokyklų aljanso „Film EU“ ekspertai. Vizito tikslas – aljanso plėtra pritraukiant stiprius partnerius iš jau užsirekomendavusių ir rimtą ateities studijų viziją siūlančių aukštųjų mokyklų. Ekspertai svarstė LMTA parengtą paraišką, susipažino su Akademijos plėtros strategija kinui skirtų studijų srityje ir jau netrukus Lietuvos muzikos ir teatro akademija gali tapti 5-ąja šios prestižinės Europos organizacijos tikrąja nare.

Tai yra gera žinia ne tik studijas kino srityje siekiančiai plėsti LMTA, bet ir visam Lietuvos kino sektoriui, nes narystė „Film EU“ asociacijoje stiprina šalies dalyvės reikšmę ir įtaką tarptautiniame kino lauke. „Film EU“ tikslas yra skatinti aukšto lygio edukacines, inovacijų ir tyrimų veiklas multidisciplininiame kino ir medijų meno lauke ir tokio bendradarbiavimo dėka konsoliduoti ir išgryninti centrinį Europos vaidmenį kaip pasaulio lyderės kūrybingumo srityje.

Vilniuje lankėsi aljanso „Film EU“ atstovai – Talino universiteto Baltijos kino, medijų ir menų mokyklos  direktorė dr. Birgit Vilgats ir docentas Andres Jõesaar bei Belgijos LUCA Aukštosios menų mokyklos Gente prodekanė mokslui Veerle Van der Sluys. „FilmEU“ ekspertai susitiko su LMTA atstovais, susipažino su teikta paraiška, kurioje pristatyta būsimos LMTA kino studijų vizija ir plėtros strategija.

Pagal aljanso procedūras ekspertai turėjo gyvai susitikti su kino programų vadovais, dėstytojais ir tyrėjais. Sprendžiant iš pirminių ekspertų išvadų, LMTA artimiausiu metu galėtų būti pakviesta į aljansą kaip viena rimčiausių pretendenčių. Sprendimas dėl narystės bus svarstomas Aljanso tarybos susitikime Lisabonoje greta kitų 19 paraiškų stoti į „Film EU“ aljansą.

Tikimės palankaus sprendimo ir laikome kumščius!

LMTA informacija 
2022 09 28