Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

PARODOS „PRIEŠ 90 METŲ. TOKIA ISTORIJA“ ATIDARYMAS

2023 m. balandžio 21 d., penktadienį, 13 val.

LMTA Centrinių rūmų III a. prie bibliotekos (Gedimino pr. 42, Vilnius)

PARODOS „PRIEŠ 90 METŲ. TOKIA ISTORIJA“ ATIDARYMAS

Jau 23-čią kartą bibliotekose šurmuliuos Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šiuo laikotarpiu skelbiami geriausi bibliotekininkai, organizuojamos viktorinos, diskusijos, konferencijos.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos biblioteka sumanė ypatingai pažymėti šią šventę, pristatydama žaismingą fotografijų parodą „Prieš 90 metų. Tokia istorija“.

Kodėl būtent prieš 90 metų?

Šiais metais Lietuvos muzikos ir teatro akademija švenčia 90 metų jubiliejų. „Nusprendėme ypatingai pažymėti šią sukaktį dalyvaudamos fotosesijoje ir parodydamos bibliotekininko istorinį atvaizdą. Nusikėlėme į 1933-iuosius, pasidabinome to meto apranga, aksesuarais, pasidarėme to laikmečio šukuosenas, o svarbiausia – suradome autentišką bibliotekos erdvę ir pamėginome įsivaizduoti kaip mes, bibliotekos darbuotojos, galėjome atrodyti prieš 90 metų. Fotografija – tai meno forma, sugebanti vienu vaizdu, vienu akimirksniu papasakoti istoriją, atskleisti akimirkos unikalumą. Tikimės, kad šie užfiksuoti kadrai įeis į akademijos ir bibliotekos istoriją“, – sako LMTA bibliotekos vadovė Daiva Mateikienė.

Šį projektą įgyvendinti padėjo Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos fotografijos specialybės studentai Emilija Jaksibogaitė ir Edvinas Kumšlytis. Savo patalpomis leido naudotis Lietuvos medicinos biblioteka. Grįžti į praeitį bibliotekos darbuotojoms padėjo Grimo akademija. 

LMTA bibliotekos informacija