Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Klaipėdoje vyko „Nordplus“ programos „North STAR Big Band“ intensyvūs kursai

Gegužės 10–14 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete vyko „Nordplus“ aukštojo mokslo programos „North STAR Big Band“ intensyvūs kursai. Džiazo muzikos kursai ir bigbendo praktikumai sukvietė 22 aukštųjų muzikos mokyklų studentus iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos ir Danijos į Lietuvos uostamiestį. 

„North STAR“ bigband intensyvūs kursai. D. Kažukausko nuotr.

Projekto tikslas – suformuoti džiazo orkestrą, parengti koncertinę programą ir ją pristatyti kultūros lauko bendruomenei. Studentai dalyvavo atvirose paskaitose džiazo orkestro tematika, kurias vedė Kathrine Widfeld (Danija), Joakim Milder (Stokholmo karališkasis muzikos koledžas, Švedija) ir Kęstutis Sova (LMTA Klaipėdos fakulteto lektorius). „North STAR“ įgyvendintas itin sėkmingai, projekto meno vadovas ir dirigentas Joakim Milder pateikė įvairialypę meninę programą, kuri suteikė puikias galimybes atsiskleisti visiems projekte dalyvavusiems studentams. Repertuaras buvo išraiškingas, spalvingas ir dinamiškas, kupinas įvairių nuotaikų ir emocijų, nuo ganėtinai laisvos interpretacijos ir konceptualaus atlikimo galimybių iki ritmiškų „funk“ stiliaus kūrinių su labai ryškia Joakimo Milderio filosofija bei savitu braižu.

Projekto dalyviai kursų metų buvo motyvuoti ir puikiai nusiteikę, jaunieji talentai buvo sužavėti Klaipėdos jaukumu, architektūra ir miestelėnais, o ypač – studijų sąlygomis LMTA Klaipėdos fakultete.

Studentai tapo tikrais bičiuliais ir tikėtina, jog jų bendradarbiavimas ateityje tęsis. Tokio tipo intensyvūs kursai atveria plačias perspektyvas stiprinti bendradarbiavimą tarp geriausių Baltijos regiono aukštųjų muzikos mokyklų ir studijuojančio jaunimo bendrystę. 

Kęstutis Sova 
LMTA Klaipėdos fakulteto Muzikos katedros lektorius
2023 06 05 

Projekto akimirkos. Dainiaus Kažukausko nuotraukos: