Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Meistriškumo kursai dainininkams

Kovo 6–16 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vyksta meistriškumo kursai Dainavimo katedros studentams. Į LMTA atvyksta net trys kviestiniai pedagogai. Dainavimo meistriškumo kursai LMTA rengiami jau ne pirmą kartą ir kiekvienais metais sulaukia didelio studentų ir žiūrovų dėmesio.

Ulrika Tenstam

Iki kovo 9 d. LMTA studentai turės progos dirbti su mecosopranu prof. Ulrika Tenstam ir pianistu Martinu Hellströmu iš Stokholmo operos koledžo. Kovo 6-7 d. kursai rengiami Centrinių rūmų 1308 auditorijoje, o 8–9 d. – Juozo Karoso salėje. Programoje – operų arijos, Lied ir romansai.

Prof. Ulrika Tenstam Stokholmo operos koledže dėsto daugiau nei 30 metų. Pagrindinis jos tikslas – padėti dainininkui savo individualiu balsu ir asmeninėmis savybėmis pasiekti prabilti į publiką. Profesorė didelį dėmesį skiria dainininko kūno kalbai ir vaiduotės lavinimui. Dainininkė per savo karjerą atliko visas pagrindines operų mecosoprano partijas, dainuoja ir kamerinę muziką, dalyvauja eksperimentinės muzikos koncertuose. Profesorė dirbo su tokiais dirigentais kaip Arnoldas Östmanas, Neeme Järvi, Antonio Pappano ir kt.

Martinas Hellströmas

Pianistas Martinas Hellströmas – diplomuotas operos korepetitorius, baigė šios specialybės magistrantūrą Stokholmo operos koledže. Dažnai veda meistriškumo kursus įvairiose šalyse: Pietų Afrikoje, Gruzijoje, Lietuvoje, Suomijoje ir kt. Taip pat dirba kaip laisvai samdomas pianistas, korepetitorius, bendradarbiauja su dainininkais ir instrumentalistais atliekant kamerinę, Lied ir kitų žanrų muziką. Kaip operos korepetitorius padėjo paruošti daugybę spektaklių Stokholmo nacionalinėje operoje ir kitur. 

Kovo 6–16 d. meistriškumo kursus LMTA dainavimo studentams veda operos režisierius Larsas Franke iš Vokietijos.

Lars Franke

Kovo 16 d. LMTA Balkono teatre bus parodytas baigiamasis kursų renginys – teatralizuotas koncertas „Operos pastišas“ (rež. Larsas Franke). Jis įtrauktas į LMTA Teatro dienų programą. Pradžia 19 val.

Larso Franke’s režisuotos operos statomos Berlyno, Dresdeno, Štutgarto, Berno ir kitų Vokietijos miestų operos ir muzikiniuose teatruose. Jis jau kelis metus dirba tarptautiniuose „Oper oder Spree“ vasaros meistriškumo kursuose dainininkams kartu su Lietuvoje ne kartą viešėjusia dainavimo dėstytoja Snežana Nena Brzakovic. Šiuose kursuose yra dalyvavę ir LMTA Dainavimo katedros studentai.

Kursų tikslas – paruošti jaunąjį atlikėją darbui operos studijose ir teatruose, padėti atrasti vaidmenį ir išmokti bendrauti scenoje su kitais veikėjais. 

„Operos pastišui“ LMTA studentai ruošia ištraukas iš Wolfgango Amadeus Mozarto, Giuseppe’s Verdi ir Gaetano Donizetti operų.