Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

„Colore Duo“ laimėjimas Tarptautiniame Stasio Vainiūno konkurse

Kovo 16–25 d. vykusiame VIII tarptautiniame Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkurse Kamerinių ansamblių kategorijoje aukščiausią – 2-ąją – vietą bei Publikos simpatijų prizą pelnė „CoLore Duo“ (Lietuvos muzikos ir teatro akademija, doc. dr. Indrės Baikštytės kl.).

Smuikininko Konrado Levickio ir pianistės Laurynos Lankutytės duetas prizinę vietą dalijosi su „Duo Sabatini-Rugani“ iš Italijos.

Kamerinių ansamblių finalas vyko kovo 23 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šešis konkurso finalistus vertino tarptautinė žiuri, kuriais vadovavo Avedis Kouyoumdjianas (Austrija). Žiuri nariai – Marje Lohuaru (Estija), Ola Karlssonas (Švedija), Patrickas Jüdtas (Šveicarija), Dalia Balsytė (Lietuva), Audronė Vainiūnaitė (Lietuva) ir Petras Kunca (Lietuva).

Tarptautinį Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkursą organizuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademija ir VšĮ „Natų knygynas“. Pagrindiniai konkurso rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir LR Kultūros ministerija, informacinis rėmėjas – LRT. Konkursą globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sveikiname laureatus!