Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

„Norteas“ projektas: G. Labanauskaitės paskaita – tiesiogiai internetu

Balandžio 6 d. 13.15 val. tiesiogiai internetu transliuojama dramaturgės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojos Gabrielės Labanauskaitės paskaita „Kūrybinis rašymas. Kaip surasti įkvėpimą kasdieniame gyvenime bei panaudoti idėjas kūrybiniame procese“.

MISC (c) LMTA

LMTA Teatro ir kino fakulteto studentai bei dėstytojai jau septintą kartą kviečiami į internetu transliuojamą paskaitą, kuri yra Šiaurės ir Baltijos šalių aukštųjų teatro mokyklų tinklo NORDPLUS+NORTEAS projekto „Teatro menininko tvarumas“ (The Sustainable Theatre Artist) renginys.

Paskaitą tiesiogiai bus galima stebėti bei užduoti klausimus Youtube kanalu. Transliacijos adresas: https://www.youtube.com/watch?v=0rnwIe-G83Q.

Daugiau apie paskaitą ir Gabrielę Labanauskaitę anglų kalba ČIA.

LMTA studentai kviečiami fiziškai apsilankyti G. Labanauskaitės paskaitoje LMTA Muzikos inovacijų studijų centre (Gedimino pr. 42).

Visų NORTEAS transliuojamų paskaitų tvarkaraštį iš įvairių Europos aukštųjų mokyklų rasite ČIA.

—————————————————

„Teatro menininko tvarumas“ – tai 2017-2018 m. vykstantis Šiaurės ir Baltijos šalių scenos menų mokyklų tinklo NORTEAS projektas, kuriuo siekiama stiprinti meninį, profesinį ir socialinį būsimų scenos ir performatyvių menų atlikėjų tvarumą. Projektą įkvėpė klausimai, su kuriais susiduria kiekvienas menininkas: kaip kurti prasmingą meną, įsikomponuojantį į profesinį lauką, rezonuojantį su aplinkiniu pasauliu ir planetos situacija, kaip skirtinguose kultūriniuose kontekstuose išmintingai, išradingai ir atsakingai bendrauti su visuomene.

Projekto veiklas sudaro:
– virtualių paskaitų ciklas (devynios kiekvieno mėnesio pirmą penktadienį tiesiogiai transliuojamos įvairių NORTEAS šalių mokyklų dėstytojų paskaitos (online lecture series);
– dvylikos praktinių seminarų ciklas tvarumo tema (express courses);
– projekto kulminacija – intensyvių kursų kūrybinė savaitė Vilniuje: grupėse po 10 žmonių dalyvaus 100 jaunųjų kūrėjų iš Danijos, Estijos, Grenlandijos, Islandijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos ir Lietuvos aukštųjų teatro mokyklų, universitetų bei menų akademijų.

Projekto koordinatorė
Giedrė Kabašinskienė