Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

ANKSTYVOJO KINO FESTIVALIS „PIRMOJI BANGA“ |  PASKAITA, VIEŠOS REPETICIJOS/DIRBTUVĖS, KINO SEANSAS

2024 m. rugsėjo 10-13 d. 
LMTA Muzikos inovacijų studijų centre (Gedimino pr. 42, Vilnius),  „Skalvijos“ kino centras (A. Goštauto g. 2, Vilnius)
 
ANKSTYVOJO KINO FESTIVALIS „PIRMOJI BANGA“ |  PASKAITA, VIEŠOS REPETICIJOS/DIRBTUVĖS, KINO SEANSAS
 
Ankstyvojo kino festivalis „Pirmoji banga“ kartu su LMTA kviečia dalyvauti jungtiniame kompozicijos ir kamerinio ansamblio katedrų projekte.
 
Šiemet Erasmus+ programos dėka į Lietuvą atvyksta slovėnų nebylaus kino kompozitorius ir pianistas, profesorius Andrej Goričar.
 
Savo viešnagės metu kompozitorius ves paskaitą „Kompozicija nebyliam kinui XXI a.“, kuri skirta kompozicijos klasės studentams. Paskaita vyks 2024 m. rugsėjo 10 d. 16 val., LMTA Muzikos inovacijų studijų centre. 
 
DALYVAVIMAS NEBYLAUS KINO SEANSE.
Viešnagės Vilniuje metu Andrej Goričar surengs viešas dirbtuves, kurių metu kartu su LMTA studentų kamerinės muzikos ansambliu paruoš muziką nebyliam filmui „Erotikon“ (1929). Repeticijų metu dirbtuvių dalyviai ir svečiai galės susipažinti su akompanavimo nebyliam kinui subtilybėmis bei iššūkiais, o galutinį ruošiamo akompanimento variantą atliks gyvai filmo seanso metu pilnoje žiūrovų kino salėje. Filmo peržiūra vyks anktyvojo kino festivalio „Pirmoji banga“ metu.
 
Viešos repeticijos / dirbtuvės su kompozitoriumi (LMTA Muzikos inovacijų studijų centras):
2024 m. rugsėjo 11 d. 11:00–12:30, 13:00–14:30
2024 m. rugsėjo 12 d. 11:00–12:30, 13:00–14:30
 
Kino seansas ankstyvojo kino festivalio „Pirmoji banga“ metu, „Skalvijos“ kino centre Vilniuje, 2024 m. rugsėjo 13 d., 21 val.
 
Daugiau apie svečią:
prof. Andrej Goričar yra slovėnų kompozitorius ir pianistas. Jo meninis profilis apima klasikinės muzikos koncertus, filmus, scenos muziką ir kt. Prof. Goričar specializacija – muzikos nebyliems filmams kūrimas ir atlikimas. A. Goričar yra dviejų tarptautinių kompozicijos konkursų laureatas. Su savo koncertu fortepijonui ir orkestrui „Ex Anima“ jis laimėjo 16-ąjį tarptautinį kompozitorių konkursą „2 Agosto“ Bolonijoje, Italijoje (žiuri vadovavo maestro Ennio Morricone). 2019 m. laimėjo pirmąją IV premiją. Tarptautinis kompozicijos prizas SEM 2019 Sacile, Italija, su jo kompozicija Mo(uve)ment Musicaux simfoniniam orkestrui. Andrej kūrinius – koncertines klasikines kompozicijas ir scenines bei kino kompozicijas – atlieka pasaulio solistai, kamerinės grupės ir orkestrai.