Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Su jubiliejais sveikiname LMTA profesorius: A. Anusauską ir D. Meškauską!

2024 m. rugsėjo 26 d. 60-uosius jubiliejus mini Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Džiazo katedros vedėjas Artūras Anusauskas bei Vaidybos ir režisūros katedros profesorius Darius Meškauskas!

Prof. A. Anuskauskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Artūras Anusauskas, džiazo pianistas ir pedagogas, 1988 m. baigė Lietuvos konservatoriją V. Vitaitės klasėje. Vėliau stažavosi džiazo improvizacijos kursuose Danijoje ir Vokietijoje. Nuo 1989 m. dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tapo Džiazo katedros vedėju 2007 m.

Jis vedė meistriškumo kursus Sibelijaus muzikos akademijoje, Mendelsohno muzikos ir teatro akademijoje, F. Liszto universitete ir kitose prestižinėse institucijose. A. Anusauskas yra tarptautinio studentų fortepijoninės improvizacijos konkurso Vilniuje meno vadovas nuo 1989 m. ir aktyviai dalyvauja festivalio vertinimo komisijose.

Nuo 1983 m. A. Anusauskas koncertuoja kaip solistas, o 1990 m. debiutavo kaip grupės lyderis. Jis buvo kvinteto „Džiazo nublokšti“ klavišininkas, grojo su įvairiais Lietuvos ir tarptautiniais džiazo muzikantais. A. Anusauskas yra surengęs solinių koncertų, grojo su simfoniniais orkestrais ir įvairiais ansambliais įvairiose šalyse.

Kūrybos srityje jis reiškiasi kaip kompozitorius ir aranžuotojas, sukūręs operą „Pasakų medis“ ir muziką keliems vaidybiniams filmams. A. Anusauskas įgrojo daugiau nei 20 plokštelių, iš jų penkis autorinius albumus.

Už savo kūrybą ir pasiekimus jis gavo daug apdovanojimų, įskaitant tarptautinių konkursų laureato titulus ir Birštono džiazo festivalio Didįjį prizą.

Prof. D. Meškauskas. AHOY nuotr.

Darius Meškauskas, gimęs 1964 m. rugsėjo 26 d. Vilniuje, yra žymus lietuvių aktorius ir pedagogas. 1988 m. baigė Lietuvos konservatoriją, kur studijavo su I. Vaišyte ir Romualdu Vikšraičiu. Nuo 1988 iki 1990 m. vaidino Marijampolės dramos teatre, o nuo 1990 m. dirba Klaipėdos dramos teatre.

Darius aktyviai dalyvauja pedagoginėje veikloje: nuo 1993 m. dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur 2012 m. tapo profesoriumi. Taip pat dėstė Klaipėdos universitete, kur dirbo docentu.

Jo kūrybinėje karjeroje išsiskiria reikšmingi vaidmenys režisierių Povilo Gaidžio ir Oskaro Koršunovo spektakliuose. Meškauskas yra sukūręs įsimintinų vaidmenų, tokių kaip Hamletas, Cezaris, ir Sorinas, bei dalyvavo daugelyje kitų svarbių pastatymų. Kino srityje jis taip pat pasirodė reikšminguose filmuose, tarp jų „Ir jis pasakė jums sudie“ ir „Vilniaus getas“.

Meškauskas už savo indėlį į meną pelnė šiuos apdovanojimus: Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premiją (2015), Auksinį scenos kryžių (2017, 2019), Lietuvos nacionalinę premiją (2018), Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių (2024).

 

Sveikiname ir linkime Jums džiaugsmo, sveikatos ir daug kūrybinių sėkmių! Tegul kiekviena diena atneša naujų įkvėpimų, o Jūsų širdys būna pilnos džiaugsmo!

 

2024 09 26