Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Sveikiname prof. V. Augustiną gimimo dienos proga!

Šiandieną, 2024 m. spalio 17 d., 65-metų sukaktį švenčia Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedros profesorius Vaclovas Augustinas!

Vaclovas Augustinas. Muzikos informacijos centro nuotr.

Profesorius Vaclovas Augustinas yra žymus lietuvių dirigentas, pedagogas ir kompozitorius. Baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, jis įgijo dirigavimo ir kompozicijos žinių, dirbdamas su žymiais pedagogais  (1981 H. Perelšteino dirigavimo, 1992 – J. Juzeliūno kompozicijos klasę, 1995 – aspirantūrą).

Vaclovas Augustinas yra itin įvairiapusė asmenybė, sėkmingai veikianti skirtingose muzikos srityse. Nuo 1992 metų jis vadovauja Vilniaus savivaldybės kameriniam chorui „Jauna muzika“, o nuo 1996 metų dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jis taip pat dirba pedagoginį darbą įvairių lygių muzikos mokyklose, dalindamasis savo žiniomis ir patirtimi su jaunais muzikantais.

Augustinas aktyviai dalyvauja tarptautiniuose chorų muzikos renginiuose ir festivaliuose, yra choro muzikos kūrėjas ir aranžuotojas, kurio kompozicijos, pasižyminčios modalumu, kontempliatyvumu ir ekstazėmis, dažnai įtraukiamos į įvairių chorų repertuarus ir pelnė apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose. Profesorius yra penęs šiuos apdovanojimus: III vieta konkurse Florilege vocal de Tours (1996), Lietuvos kompozitorių sąjungos premija (2006), Lietuvos nacionalinė premija (2010).

Didžiuojamės Jūsų indėliu į chorinės muzikos plėtrą Lietuvoje! Linkime, kad kiekviena nauja diena atneštų įkvėpimo ir džiaugsmo, o kūrybinės idėjos ir toliau plūstų, suteikdamos naujų galimybių ir potyrių!
 
2024 10 17