Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Žurnalas „Lietuvos muzikologija“ pasirašė sutartį su „RILM“

LMTA leidžia mokslinių straipsnių žurnalą „Lietuvos muzikologija“, kuris vienintelis iš trijų Akademijos žurnalų yra finansuojamas pagal europinį mokslinių leidinių projektą. Nuo šiol jis bus skelbiamas tarptautinėje RILM sistemoje.

Balandžio 3–6 d. muzikologės Rima Povilionienė ir Rūta Stanevičiūtė lankėsi Niujorke, Niujorko miesto universitete įsikūrusio Barry S. Brooko muzikos tyrimų ir dokumentacijos centro 50-mečiui skirtoje konferencijoje „Musicology in the age of (post)globalization“. Šis centras yra pagrindinė institucija, administruojanti tarptautinę ir svarbiausią muzikologų tekstų duomenų bazę RILM.

Rima Povilionienė, žurnalo „Lietuvos muzikologija“ vyr. redaktorės asistentė ir redakcinės kolegijos narė, į Niujorką nuskraidino visus iki šiol išleistus 18-a žurnalo „Lietuvos muzikologija“ tomų ir įteikė RILM atstovams. RILM prezidentė Barbara Dobbs Mackenzie ir redaktorė Tina Fruhauf, išvydusios šią solidžią kolekciją ir susipažinusios su jos turiniu, iškart pasiūlė žurnalo visatekstį dokumentą (t. y., visus straipsnius) skelbti RILM sistemoje. Viešnagės Niujorke metu R. Povilionienė suderino ir žurnalo vardu pasirašė su RILM sutartį.

Artimiausiu metu RILM atliks visų tekstų skaitmenizavimą ir juos su detalia informacija bei sugeneruota paieška įkels į savo internetinę bazę. Nuo tada visi žurnalo „Lietuvos muzikologija“ tekstai bus plačiai prieinami RILM prenumeratoriams visame pasaulyje bei visiems susijusių bazių, pavyzdžiui, EBSCO vartotojams. 

Iki šiol RILM apie „Lietuvos muzikologijos“ tomus ir straipsnius kaupė ir skelbė tik trumpas anotacijas. Tad ši sutartis yra puiki Lietuvos muzikologų darbų tarptautinės sklaidos ir matomumo galimybė. RILM iki šiol yra plačiausia muzikologinė sistema, kuri renka ir kataloguoja vienoje vietoje muzikologinių tekstų informaciją iš viso pasaulio. Be to, RILM šiuo metu administruoja internetinę vokiškosios enciklopedijos MGG sistemą. 

Daugiau apie RILM: www.rilm.org

Daugiau apie Barry S. Brooko muzikos tyrimų ir dokumentacijos centrą: brookcenter.gc.cuny.edu

Visi žurnalo „Lietuvos muzikologija“ tomai patalpinti internete: zurnalai.lmta.lt

2018 04 20