Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Dainavimo katedros studentai viešėjo Zalcburgo „Mozarteume“

Balandžio 14-21 d. penki LMTA Dainavimo katedros studentai Gabrielė Kupšytė, Rasa Dzimidaitė, Aurelija Stasiulytė, Edgaras Davidovičius ir Ignas Malnikas drauge su prof. Asta Krikščiūnaite, dirigentu Virgilijumi Visockiu ir koncertmeistere Raminta Gocentiene viešėjo Zalcburgo „Mozarteum“ universiteto prof. Josefo Wallnigo vadovaujamame Mozarto interpretacijos institute.

Viešnagės pradžioje, balandžio 16 d., buvo suorganizuotas lietuvių studentų koncertas. Iš Vienos atvykusi Lietuvos Respublikos ambasadorė prof. Loreta Zakarevičienė savo kalboje paminėjo, kad koncertas skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100–mečiui, perskaitė LR Seimo sveikinimo raštą. Bendradarbiavimu pasidžiaugė Zalcburgo parlamento primininkas dr. Josefas Schoechlis ir Lietuvos garbės konsulas p. Erichas Wagneris. Koncerte taip pat apsilankė Zalcburge gyvenantys lietuviai, tarp kurių – dirigentas Arūnas Pečiulis, pianistė Gaiva Bandzinaitė. Pasiklausyti lietuvių koncerto atvyko ir naujoji „Mozarteum“ rektorė prof. Elisabeth Gutjahr ir prorektorius prof. Hannfriedas Lucke – nuoširdus LMTA draugas. Su rektore buvo sutarta dėl tolesnio „Mozarteum“ bendradarbiavimo su LMTA.

Meistriškumo kursai truko savaitę. Laisvu metu prof. J. Wallnigas kursų dalyviams aprodė Zalcburgą, W. A. Mozarto muziejus ir pan.

Kristina Valentonienė
2018 04 27