Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Menotyros doktorantūros studijos LMTA

Po kelerių metų pertraukos LMTA vėl bus vykdomos Humanitarinių mokslų srities, Menotyros krypties doktorantūros studijos. Gegužės 18 d. Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasirašė įsakymą (Nr. V-1019), kuriuo Lietuvos muzikos ir teatro akademijai suteikiama teisė vykdyti Menotyros krypties doktorantūrą.

Menotyros doktorantūros studijas Akademija vykdė 1993-2011 metais. Per šį laikotarpį LMTA, bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros tyrimų institutu (LKTI), buvo apginta daugiau kaip 30 daktaro ir 3 habilituoto daktaro disertacijos. Pasikeitus teisės aktams, Menotyros mokslo doktorantų rengimas buvo pristabdytas.

Siekdama stiprinti tarpšakinį mokslininkų bendradarbiavimą bei sutelkti stipriausią Vilniaus menotyrininkų potencialą, LMTA iniciavo jungtinės doktorantūros projektą. Pateikus paraišką ir gavus Lietuvos mokslo tarybos bei Švietimo ir mokslo ministerijos pritarimą, Akademija prisijungė prie jau sėkmingai Vilniaus dailės akademijos (VDA)  kartu su LKTI vykdomos Menotyros krypties doktorantūros.

Dar šiais metais planuojama priimti LMTA studijuoti pirmuosius menotyros (muzikologijos) doktorantus. Stojamuosius į Menotyros krypties doktorantūros studijas planuojama vykdyti š. m. liepos mėn. pirmą savaitę.