Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

„Jaunojo Europos teatro“ konkursą laimėjo LMTA bakalaurai

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bakalaurų komanda ką tik vykusiame Spoleto (Italija) festivalio konkurse „Young European Theatre“ laimėjo I vietą. 

Birželio 29–liepos 3 d. Spoleto mieste (Italija) vyko konkursas „Jaunas Europos teatras“ (Young European Theatre), kuriame ką tik bakalauro studijas baigusių LMTA studentų spektaklis „I dreamt that somebody called me darling“ pagal Haroldo Pinterio pjesę „Iš pelenų į pelenus“ pelnė I vietą.

Spektaklio režisierė Eglė Švedkauskaitė ir aktoriai Kamilė Galkutė bei Petras Šimonis buvo apdovanoti už „režisūros skaidrumą ir aktorinę meistrystę“, pasak konkurso komisijos pirmininkės Monicos Vanucchi.

Inspiruoti Haroldo Pinterio pjesės, lietuviai sukūrė sapniškoje atmosferoje panardintą spektaklį, tiriantį vyro ir žmonos santykius per eksperimentuojančio gydytojo ir pacientės paralelę.

Spolete jau 61-erius metus vykstantis festivalis „Festival dei Due Mondi“ sutraukia teatro mylėtojus iš visos Europos, o šeštą kartą jo metu organizuojamas konkursas „Jaunas Europos teatras“ kviečia atvykti studentus pristatyti savo darbus.

Konkursą organizuoja Nacionalinė Silvio d’Amico teatro akademija Romoje, kuri yra Europos teatro mokyklų ir akademijų sąjungos narė. Šiemet konkurse norintys dalyvauti studentai savo spektakliui privalėjo pasirinkti britų dramaturgo Haroldo Pinterio pjesę, taip pažymint dešimtmetį po garsaus menininko mirties.

Jaunųjų menininkų dalyvavimą festivalyje iš dalies finansavo Lietuvos kultūros institutas.

2018 07 10