Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Tarptautinis mėnuo Kino ir televizijos katedroje

Mėnesį nuo lapkričio iki gruodžio vidurio LMTA Kino ir televizijos katedroje galima vadinti tarptautiniu. Čia nuotoliniu būdu dėstė net trys užsienio šalių dėstytojai – Barry Primus iš Los Andželo (JAV), Theodore Life iš Bostono (JAV) ir Jan Forsstrom iš Suomijos.

Theodore Life

Scenaristas ir teoretikas Jan Forsstrom iš tolimosios Laplandijos nuotoliniu būdu skaitė paskaitą „Asmeninės patirties panaudojimas scenarijų rašyme“ („Using personal experience in screenwriting“), kurioje kalbėjo apie tai, kaip kuriant scenarijų būti autentiškam ir išvengti autobiografiškumo. Remdamasis savo asmenine patirtimi ir pavyzdžiais iš žinomų filmų Jan Forsstrom parodė, kaip asmeninę patirtį galima integruoti į išgalvotų istorijų pasakojimą.

Emersono koledžo dėstytojas ir kino režisierius Theodore Reginald Life su Kino magistrantais dalinosi žiniomis ir patirtimi apie režisieriaus pasirengimą darbui su aktoriais. Dėstytojas rėmėsi savo metodu, kurį yra aprašęs knygoje „Becoming an Actor’s Director: Directing Actors for Film and Television“ („Tapti aktorių režisieriumi: aktorių režisavimas kine ir televizijoje“). Jis pabrėžė, kad režisieriaus „namų darbai“ yra būtina jo kūrybingumo filmavimo aikštelėje sąlyga.

Jan Forsstrom

Kino režisūros bakalauro studijų studentai kartu su aktoriaus meistriškumo studentais dalyvavo trijų savaičių aktorių ugdymo nuotoliniame seminare. Praktiniam seminarui vadovavo kino aktorius, režisierius ir patyręs pedagogas iš Los Angeles Barry Primus. Nuotolinio seminaro metu kino režisieriai geriau susipažino su aktoriaus galimybėmis, specialiomis technikomis, kurios leidžia aktoriams pasirengti skirtingoms emocinėms būsenoms. Visa tai ateityje padės kino režisieriams filmavimo aikštelėje ne tik geriau suprasti aktorius, bet ir aiškiau formuluoti jiems užduotis.

Įvairių kursų studentai gausiai lankėsi užsienio dėstytojų paskaitose, dalyvavo diskusijose, drąsiai reiškė savo nuomonę, pademonstruodami susidomėjimą ir puikias anglų kalbos žinias. Seminaruose ir paskaitose patirties sėmėsi ne tik studentai, bet ir dėstytojai.

Giedrė Kabašinskienė
2020 12 14