Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Akordeono katedros renginiai

Šių metų lapkričio mėnuo gausus Akordeono katedros organizuojamais renginiais, kuriuos galime suskirstyti į dvi dalis: koncertus ir meistriškumo kursus, kviečiame susipažinti!

 

Šio mėnesio Akordeono katedros renginių maratoną atidarys LMTA akordeonų orkestro ir ansamblių koncertas, kuris vyks lapkričio 8 d., 18 val., LMTA Didžiojoje salėje. Taip pat šį mėnesį turėsime progą išgirsti LMTA Akordeono katedros solistų interaktyvų koncertą-flashmobą, kurio metu klausytojai išgirs solo kūrinius akordeonui nuo baroko iki modernios ir pramoginės muzikos. Lapkritis džiugins ir užsienio kūrėjų koncertais: išgirsime Varšuvos F. Chopino muzikos universiteto jaunuosius akordeono virtuozus, Massimiliano Pitocco (Italija) koncertą, Oleksandro Sorokos (Mariupolis) tarptautinių konkursų laureato paskaitą – koncertą „Ukrainos kompozitoriai, jų muzika ir atlikimo specifika“, Helsinkio J. Sibelijaus muzikos akademijos akordeono virtuozus bei Fanny Vicens (Prancūzija / Šveicarija) koncertą.

Šis mėnuo bus gausus ir meistriškumo kursais, studentai bus kviečiami į tarptautinę akordeono meistriškumo sesiją su maestro Massimiliano Pitocco (Italija), kuris ne tik puikus atlikėjas, bet ir vienas žymiausių Italijos akordeono profesorių. Tarptautinę meistriškumo sesiją ves pasaulyje puikiai vertinamas pedagogas, dėstantis Sibelijaus muzikos akademijoje (Suomija) – prof. Mika Väyrynen. Taip pat akordeono virtuozė Fanny Vicens (Prancūzija / Šveicarija) dalinsis sava patirtimi, o džiazo atlikėjas Vince Abbracciante (Italija) seminaro metu supažindins su džiazinės muzikos atlikimo ypatumais grojant akordeonu. Šį mėnesį studentai turės galimybę susitikti ir su solistu, Kijevo bajanistų kvarteto nariu Igoriu Sayenko (Ukraina). Lapkričio mėnesio meistriškumo kursų ciklą uždarys seminaras „Tobulo akordeono garso ir konstrukcijos paieškų raida“, kurį ves garsiausios pasaulyje akordeonų gamyklos „Pigini“ vadovas Massimo Pigini (Italija).

Kviečiame semtis žinių ir įkvėpimo!

Daugiau informacijos apie renginius rasite https://lmta.lt/lt/