Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Pristatytas trijų Baltijos šalių kino mokyklų projektas – „Baltic Film Skills“

Per Talino kino festivalį „Juodosios naktys“ pristatytas trijų Baltijos šalių kino mokyklų (tarp jų ir LMTA) vystytas „Baltic Film Skills“ projektas.

(c) Janis Kokk / Black Nights Film Festival

Trys Baltijos šalių nacionalinės kino mokyklos kartu su kino pramonės partneriais džiaugiasi galėdamos pristatyti oficialius, dvejus metus trukusio projektoBaltic Film Skills“ rezultatus. Per Talino kino festivalį „Juodosios naktys“ vyko konferencija, skirta būtent šiam projektui viešinti. Vykstat konferencijai buvo kalbama apie Baltijos šalių kino pramonės ir aukštojo mokslo ryšį, tikslus ateityje. Konferencija vainikavo dvejus metus trukusį penkių partnerių darbą siekiant išgryninti kino aikštelės profesijų aprašus ir pateikti juos plačiajai visuomenei, kuri domisi profesinėmis galimybėmis kino aikštelėje.

„Baltic Film Skills“ projekte, finansuojamame Europos Sąjungos lėšomis, kartu dirbo Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Talino universiteto Baltijos kino, medijų ir menų mokykla, Latvijos kultūros akademija, Estijos kinematografų sąjunga ir lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“. „Kino industrija – dinamiška, nuolat besivystanti sritis. Projektu „Baltic Film Skills“ siekiame edukaciją sieti su rinkos poreikiais, suteikti galimybę žmonėms aiškiau suprasti, kas ką veikia aikštelėje, o ateityje ir išbandyti save dirbant įvairiuose Lietuvos ar užsienio kino projektuose“, – taip projekto viziją pristato Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kino ir televizijos katedros vedėjas Vytautas Dambrauskas.

(c) Janis Kokk / Black Nights Film Festival

Atlikdami Baltijos regiono kino industrijos tyrimą, projekto „Baltic Film Skills“ partneriai parengė 30 išsamių kino profesijų aprašų, apibūdinančių konkrečius vaidmenis šiandienos filmavimo aikštelėse. Taip pat, parengė 18 mokymosi kursų aprašų, padėsiančių užtikrinti kinematografijos studijų programų ir kino pramonės tendencijų atitikimą standartams. Sukurta medžiaga naudinga švietimo institucijoms, pedagogams ir kino pramonės atstovams: aprašuose aiškiai aprašyti įgūdžiai, reikalingi mažiau žinomų kino profesijų atstovams, dirbantiems filmavimo aikštelėje. Ši medžiaga padės tiek naujokams, tiek profesionalams suvokti, kokių įgūdžių ir kompetencijų reikalauja kino pramonė, ir juos įgyti. Be to, jau veikia internetinė svetainė, kurioje galima rasti tekstinę medžiagą ir vaizdo įrašus, skirtus pristatyti visuomenei mažiau žinomas kino profesijas. Informacija „Baltic Film Skills“ svetainėje pateikta anglų, estų, latvių ir lietuvių kalbomis.

Atvirai atsakydamas į klausimą apie projekto svarbą, Vytautas Dambrauskas teigia: „Ši iniciatyva skatino ir skatins konstruktyvų dialogą tarp augančios ir stiprėjančios industrijos ir aukštojo mokslo kino srities.“ Projektu siekiama supažindinti su mažiau žinomomis kino profesijomis, populiarinti kino industriją ir pritraukti naujų talentų. Taip pat, projektas skatina organizacijas taikyti skaidrią praktiką ir standartus, pagrįstus vykdant projektą parengtais aprašais, ir paįvairinti karjeros kine galimybes.

(c) Daiga Livčane

Projektas „Baltic Film Skills“ vienija tris Baltijos šalis, jose esančias švietimo institucijas ir bendradarbiaujančias organizacijas, populiarinančias kino edukaciją, įvairių kino profesijų pažinimą. Jo tikslas – plėsti žinomumo ribas, įkvėpti glaudesniam bendradarbiavimui Baltijos ir tarptautinėje kino pramonėje dirbančius žmones. Projektas taip pat pasižymi glaudžiu kino studentų bendradarbiavimu, parengtomis pirmosiomis studijų programomis, padėsiančiomis pradėti karjerą filmavimo aikštelėje be aukštojo išsilavinimo kino srityje.

Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite internetinėje svetainėje adresu www.balticfilmskills.com.

LMTA informacija
2023 11 23