Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Atnaujintos muzikinio folkloro studijos: išplėsk muzikos ribas!

Lietuvos muzikos ir teatro akademija kviečia studijuoti Muzikinį folklorą. Tai – Muzikos studijų programos specializacija, dėstoma LMTA Etnomuzikologijos katedroje.


Kuo ypatingos muzikinio folkloro studijos?

Tai galimybė pažinti ne tik lietuvių, bet ir kitų tautų etninę kultūrą (dainas, šokį, instrumentinę muziką).

Muzikos studijų programos specializacija „Muzikinis folkloras“ yra vienintelės tokio pobūdžio studijos Lietuvoje. Jis kviečia ne tik teoriškai tyrinėti etninės muzikos tradicijas, bet ir jas atlikti, populiarinti, integruoti šiuolaikiniame pasaulyje.

Studijos paruošia visapusiškai išsilavinusį etninės muzikos žinovą – tyrėją, atlikėją, vadybininką, pedagogą, menininką. 


Ką studijuoja muzikinio folkloro studentai?

Muzikinio folkloro studijų pagrindu tampa lietuvių etninė muzika, kurią aptariame tarptautiniame kontekste, pasitelkdami lyginamuosius tyrimus. Studentai susipažįsta su muzikinės folkloristikos pagrindais, transkribavimu, etnomuzikologijos kryptimis ir mokyklomis, daug dėmesio skiriama pasaulio tautų muzikai.

Itin svarbi praktinė studijų dalis – folkloro atlikimo studija, follkloro renginių organizavimas ir vadyba, vadovavimas folkloro ansambliui, ekspedicinė praktika.

Teorinius ir praktinius studijų dalykus dėsto visame pasaulyje pripažinti muzikinio folkloro tyrėjai ir atlikėjai – prof. habil. dr. Daiva Vyčinienė, prof. dr. Rytis Ambrazevičius, doc. dr. Dalia Urbanavičienė, doc. Evaldas Vyčinas ir kiti. 


Ateities perspektyvos

Muzikinio folkloro studijų absolventai – tai plataus spektro profesionalai, galintys rinktis profesijas, reikalaujančias kritinio mąstymo, kultūrinio išprusimo, etninės muzikos ir kultūros žinių, organizavimo ir vadybos, muzikos ir šokio atlikimo įgūžių.

Šios studijos ruošia švietėjus, tyrėjus, redaktorius, folkloro konkursų, švenčių, festivalių konsultantus, organizatorius, kultūros, mokslo ir švietimo įstaigų darbuotojus, etninės muzikos atlikėjus, folkloro kolektyvų vadovus. 


Kodėl verta rinktis muzikinio folkloro specializaciją?

Šiuolaikinėje pasaulio kultūrų samplaikoje itin svarbu gebėti kokybiškai atlikti ir tirti etninę muziką. Profesionalus požiūris į tradiciją atveria plačius kelius į pasaulines mokslo, švietimo ir meno sferas, o muzikinio folkloro specialistai vertinami dėl savo neeilinių įgūdžių, nepaviršutiniško požiūrio ir plataus kontekstinio išprusimo. Visos šios kompetencijos – muzikinio folkloro studijų tikslas! 


STOJAMIEJI EGZAMINAI į Muzikos studijų programą (Muzikinio folkloro specializaciją)

  • Birželio 20 d. 10 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Centrinių rūmų 1217 auditorijoje (Gedimino pr. 42, Vilnius)

KONSULTACIJOS

  • Birželio 12 d. 15 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos II rūmų 2152 auditorijoje (Vilniaus g. 6-2, Vilnius)
  • Birželio 19 d. 15 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos II rūmų 2152 auditorijoje (Vilniaus g. 6-2, Vilnius)

KONTAKTAI PASITEIRAUTI: 
Dėl Muzikinio folkloro egzamino turinio: daiva.vyciniene@lmta.lt, + 370 61670502.
Dėl bendros priėmimo informacijos: priemimas@lmta.lt, +370 650 68648.


LMTA Etnomuzikologijos katedra 
2019 05 29