Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

LMTA – Europos kamerinės muzikos dėstytojų asociacijos susitikimas

Balandžio 21–23 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vyks Europos kamerinės muzikos dėstytojų asociacijos (ECMTA) pavasario susitikimas. 2007 m. Suomijoje susikūrusi asociacija vienija narius iš visos Europos – kamerinės muzikos pedagogus, atlikėjus, koncertų bei festivalių organizatorius.

ECMTA savo veikla siekia, kad muzikos atlikėjai, pedagogai, mokymo institucijos labiau akcentuotų kamerinės muzikos studijų svarbą atlikėjo ugdyme.

Siekiama, kad mokymo programose būtų sutelktas didesnis dėmesys į kamerinės muzikos studijas, skatinama maksimaliai išnaudoti turimus pedagoginius, meninius ir finansinius šaltinius, kad jauno menininko ugdymas taptų dar efektyvesnis.

Asociacijos veikla yra svarbi platforma, skirta informacijos ir nuomonių pasikeitimui, ryšių palaikymui, kamerinės muzikos atlikimo pedagogikos tobulinimui ir dėstymo tradicijų išsaugojimui.

Asociacijos vadovė nuo 2016 metų yra prof. Marje Lohuaru (Estijos muzikos ir teatro akademijos Kamerinio ansamblio katedros vedėja).

LMTA aktyviai dalyvavo šios asociacijos sukūrime ir yra jos narė nuo asociacijos veiklos pradžios – pirmasis ECMTA metinis susitikimas 2008 m. vyko būtent Vilniuje. LMTA Kamerinio ansamblio katedros dėstytojai ir studentai nuolat aktyviai dalyvauja ECMTA susitikimuose ir festivaliuose įvairiose Europos šalyse.

Intensyvioje ECMTA pavasario susitikimo renginių programoje Vilniuje dalyvaus kamerinės muzikos pedagogai iš Olandijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Kipro, Suomijos, Estijos, Lenkijos ir kitų Europos šalių.

Renginio metu įvyks trys atviros paskaitos, kurias ves kompozitorius, LMTA profesorius Mindaugas Urbaitis, LMTA doktorantė, pianistė Marta Finkelštein bei tarptautinių ryšių ir kultūrinių komunikacijų ekspertė iš Prancūzijos Gretchen Amussen. Bus rengiami kamerinio ansamblio ir styginių kvarteto meistriškumo kursai. Balandžio 21 ir 22 d. kursų dalyviai surengs koncertus LMTA Didžiojoje salėje: balandžio 21 d., penktadienį, koncertuos Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos ir Talino muzikos ir baleto mokyklos mokiniai bei Estijos muzikos ir teatro akademijos studentai. Balandžio 22 d., šeštadienį, Didžiosios salės scenoje pasirodys LMTA Kamerinio ansamblio katedros studentai. Koncertų pradžia 19 val.

ECMTA dalyviai
ECMTA programa
ECMTA meistriškumo kursų tvarkaraštis

Kviečiame lankytis!

Pagal Kamerinio ansamblio katedros informaciją 
2023 04 17