Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Kviečiame stoti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją!

Kviečiame studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje! LMTA skelbia priėmimą į 5 bakalauro ir 4 magistro studijų programas!

Ką jos siūlo? 

Árpádas Schillingas (c) D. Matvejev

I–II – ŠOKIO ir ŠOKIO SUBKULTŪRŲ programos – tai:

  • Klasikinio šokio arba Šiuolaikinio šokio specializacijos Vilniuje,
  • Šokio subkultūrų specializacija Klaipėdoje. 
  • Lygiagrečiai galima rinktis gretutines pedagogines studijas.

II – TEATRO MENO programa siūlo tris specializacijas.

  • Dviejų iš jų, Teatro ir renginių režisūros bei Vaidybos, kursai šiais metais renkami Klaipėdoje.
    Teatro ir renginių režisūros kursą pirmą kartą LMTA ir Lietuvos istorijoje renka pripažintas užsienio režisierius Árpádas Schillingas, vaidybos kursą – žymus Lietuvos teatro ir kino aktorius prof. Valentinas Masalskis.
  • Vilniuje startuoja nauja (!) Teatro prodiusavimo specializacija. Jos absolventai galės būti teatrų direktoriais, nepriklausomų trupių vadybininkais, inicijuoti naujus projektus ir jiems vadovauti.  
Skambina studentas Jonas Benjaminas Balsys (c) G. Matkutė

III – MUZIKOS STUDIJŲ programa skirta kūrybos, menotyros ir vadybos studijoms muzikos srityje. 

  • Vilniuje siūloma studijuoti Elektroninę muziką, Garso režisūrą, Kompoziciją, Muzikos industriją ir prodiusavimą, Muzikos tyrimus, Muzikinį folklorą.
  • Klaipėdos fakultete dėstoma Muzika ir edukacija
  • Kompozicijos, Muzikinio folkloro ir Muzikos tyrimų specializacijų studentai kaip lygiagrečias gali rinktis gretutines muzikos pedagogikos studijas.

IV – MUZIKOS ATLIKIMO programa siūlo daugiausia specializacijų!

  • Jos aprėpia viso simfoninio orkestro, pučiamųjų, džiazo ir kitokių muzikos kolektyvų instrumentarijų ir atlikimo įgūdžius, dainavimą, dirigavimą, chorą, solo instrumentus, – visą klasikos, džiazo ir populiariosios muzikos sceną!
  • Jei matote save ne tik atlikėjo amplua, galima kaip gretutines studijas rinktis ir muzikos pedagogiką.

Visą bakalauro programų specializacijų sąrašą rasite ČIA.

Pabaigus studijas suteikiamas menų bakalauro laipsnis


Turint rankoje bakalauro diplomą, galima toliau stoti į Magistrantūros studijas! Ką jos siūlo?

I – TEATRO MENO programa – tai:

  • dvi specializacijos Vilniuje – Vaidyba ir Režisūra,
  • dvi specializacijos Klaipėdoje – Taikomasis teatras ir nauja (!) Meno projektų režisūra. Pastarosios labiau orientuotos į jau tam tikrą patirtį turinčius ir savo kompetencijas praplėsti norinčius profesionalus (tačiau studijas gali rinktis ir ką tik baigę bakalauro studijas). Meno projektų režisūros kursą renka doc. Romas Matulis. Studijų metų bendradarbiaujama su Lietuvos kultūros centrų asociacija. Studentai įgyja meno projektų režisūros, organizavimo, viešųjų erdvių įveiklinimo, kultūros politikos, administravimo ir kitus reikalingus įgūdžius. Taikomojo teatro kursas renkamas trečius metus – specializacija orientuota į tarpdisciplininę prieigą, studijuojantieji savo turimas, patirtimi grįstas žinias gali praturtinti menu grįsto tyrimo įžvalgomis. 

II – MENO TEORIJOS programos studijose galima rinktis tris specializacijas: 

  • Etnomuzikologijos, Muzikologijos, Teatrologijos ir kinotyros,
  • gaunamas menotyrinis išsilavinimas leidžia ne tik gilinti žinias pasirinktose kryptyse, bet ir įgyti pranašumą po studijų pretenduojant į įvairias pozicijas kultūros lauke.
Tarptautiniai „Nordplus“ kursai „IMMEDIA“ (c) J. Šopa

III – KOMPOZICIJOS programą sudaro dvi specializacijos – Akademinė kūryba ir Skaitmeninės technologijos.

IV – MUZIKOS ATLIKIMO programa greta kitų siūlo ir į tarptautinį bendradarbiavimą orientuotos specializacijos, viena iš jų – su Latvijos Jazepo Vytuolo muzikos akademija įgyvendinamos Baroko operos studijos. Taip pat magistrantūroje galima rinktis Kamerinio ansamblio bei Šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos specializacijas Vilniuje, Orkestro muzikos specializaciją Klaipėdoje, kurių nebuvo bakalauro studijų sąraše.

Pabaigus studijas suteikiamas magistro laipsnis (menų arba menotyros). Jis atveria platesnes karjeros perspektyvas ir leidžia pretenduoti į tolesnę akademinę karjerą, stojant į meno arba mokslo doktorantūrą.

Šokio spektaklis „Wall and Co“, chor N. Cantillion (c) G. Matkutė

Visą magistrantūros programų ir specializacijų sąrašą rasite ČIA.

Kviečiame studijuoti LMTA! 

Kontaktai pasiteirauti


LMTA informacija
2023 05 09