Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Tarptautinis praktinis seminaras/konferencija „Permąstant aktoriaus ugdymą“

LMTA Teatro ir kino fakulteto vykdomo projekto „Mąstantis kūnas“ rėmuose 2014 m. spalio 23-25 d., bendradarbiaujant su Ecole des Ecoles (Europos aukštųjų teatro mokyklų asociacija), surengtas tarptautinis praktinis seminaras/konferencija „Permąstant aktoriaus ugdymą“ (Reconsidering Actors’ Training), vyko įvairių metodų prezentacijos (Tadashi Suzuki, „Flamenko ir lietuviškų sutartinių jungtuvės“, Aktoriaus mokymo metodai ir technikos, Holistinio metodo pavyzdžiai, sujungiant kelias disciplinas aktoriaus įgūdžių lavinimui), surengta diskusija „Kaip ugdyti pamatinius šiuolaikinės vaidybos įgūdžius?“, prezentacijas vedė ir diskusijoje dalyvavo Vesta Grabštaitė, Ramunė Balevičiūtė, Brigita Bublytė, Graham Fox (Lijono aukštoji nacionalinė teatro meno mokykla), Massimiliano Cividati ir Franco Reffo (Milano dramos meno mokykla), Emma Balcazar ir Henning Sprogøe (Danijos nacionalinė atlikėjų meno mokykla), dalyvavo 40 dalyvių.

SEMINARO PROGRAMA

————————————–

École des Écoles (EdE, pranc. mokyklų mokykla) – tai Europos aukštųjų teatro mokyklų asociacija, kurios pagrindinis tikslas yra skatinti teatro mokyklų pedagogų bendradarbiavimą ir pasikeitimą žiniomis apie mokyklų gerąsias patirtis ir pasiekimus. EdE vienija mokyklas iš Ispanijos, Katalonijos, Vokietijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Italijos, Portugalijos, Belgijos, Šveicarijos, Norvegijos ir Lietuvos. Dauguma jų yra garsios visame pasaulyje nacionalinės teatro mokyklos. EdE kasmet organizuoja Generalinę asamblėją ir 2-3 teminius seminarus. Daugiau informacijos: www.ecoledesecoles.eu 

LMTA priklauso šiam tinklui nuo 2010 m. LMTA vykusiame seminare dalyvavo vaidybos, režisūros, sceninės kalbos, sceninio judesio, dainavimo, specialybių dėstytojai bei teatro teoretikai iš Belgijos, Danijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Portugalijos, Ispanijos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos. Mokslinę ir praktinę seminaro dalį vakarais pratęsė spektaklių peržiūros.

„Akademija didžiuojasi turėdama tokius reprezentatyvius partnerius – daugelis jų yra pagrindinės nacionalinės savo šalių aukštosios teatro mokyklos. Su šiuo renginiu siejame viltis bendromis pastangomis naujinti požiūrį į šiuolaikinių aktorių rengimą, kad ateityje jie būtų pasirengę dirbti su įvairių estetinių pažiūrų ir kultūrinių kontekstų bendrakūrėjais“, – teigė LMTA Teatro ir kino fakulteto dekanė Elona Bajorinienė.

Šiuo stipriu tarptautiniu akcentu LMTA pradėjo tęstinį projektą „Pro-spectus“, vykdomą bendradarbiaujant su Vilniaus universitetu ir Vilniaus dailės akademija. Šio projekto tikslas – efektyvaus tarpinstitucinio ir tapsektorinio kūrybinio klasterio susikūrimas, kuris skatintų jaunųjų įvairių meno ir mokslo sričių atstovų kūrybinę komunikaciją, idėjų apykaitą ir bendradarbiavimą, galimų naujų kūrybos produktų atsiradimą bei stiprintų ryšius su Lietuvos ir užsienio aukštosiomis mokyklomis. Viena iš projekto veiklų – skirtingų akademinių patirčių meno tyrėjų kūrybinės dirbtuvės, kuriose reguliariai analizuojami scenos menų ir tarpdisciplininiai kūriniai. Tikimasi, kad šios kūrybinės dirbtuvės paskatins naujos meno analitikų kartos aktyvumą, bendradarbiavimą.