Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su mūsų Slapukų politika , Privatumo politika

Jaunųjų muzikologų konferecija-konkursas „Namai ir pasaulis“

2015 m. kovo 2 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (Gedimino pr. 42) Juozo Karoso salėje įvyko tradicinė jaunųjų muzikologų konferencija-konkursas „Namai ir pasaulis“, skirta ilgamečiams Muzikos istorijos katedros dėstytojams doc. dr. Jūratei Gustaitei ir prof. dr. Jonui Bruveriui.

Kiekvienais metais vykstantis renginys suburia jaunuosius muzikologus, kurie pristato tiriamojo darbo arba kitos muzikologinės veiklos pagrindu parašytus pranešimus ir supažindina klausytojus su įdomiomis ir aktualiomis darbų temomis.

Konferenciją 10 val. pradėjo apskritojo stalo diskusija su doc. dr. Jūrate Gustaite ir prof. dr. Jonu Bruveriu. Juos kalbino doc. dr. Vytautė Markeliūnienė. Antroje renginio dalyje LMTA Muzikos teorijos ir kritikos studijų programos specialybės studentai Paulina Nalivaikaitė (B2), Agnė Janušaitė (B3), Brigita Jurkonytė (B4), Rasa Murauskaitė (B4), Ingrida Rudaitytė (M1), Jurgita Valčikaitė (B3) ir Eduardas Šlutas (B2) pristatė savo pranešimus. Jaunųjų muzikologų darbus vertino kompetetinga komisija. Konferenciją vedė magistrantė Vaida Urbietytė-Urmonienė, muzikiniais numeriais džiugino pianistės Jolanta Kundrotaitė, Austėja Valušytė ir Jonė Girdzijauskaitė.